2013. május 30., csütörtök

Melbourne - városnézés II./2

És akkor jöjjön a szerdai képek folytatása, hátha így könnyebben be lehet majd tölteni...



Ott hagytuk abba, hogy a parkban sétáltunk és szembetaláltuk magunkat egy nagyon szép és nagyon nagy épülettel, amiről fogalmunk nem volt elsőre, hogy micsoda. Mivel persze oldalról közelítettük meg, így Zsolt csak egy kis táblát talált először, hogy ez a Királyi Kiállítási Központ.








 És ez még mindig a mellette levő park...





 Ebben a parkban kivételesen nem szobrok vannak, hanem szökőkutak, de abból legalább sok :)
 Ez az épület pedig közvetlenül a régi stílusú Kiállítási Csarnok mellett helyezkedik el. Ez a Melbourne Múzeum, az eleje pedig az IMAX mozi.
  
Éppen afgán kiállítás van.


 Két épület egymás mellett teljesen különböző stílusban...
 Itt is rengeteg diákkal találkoztunk, bár nem tudjuk, hogy az IMAX vetítésre mentek vagy a múzeumba :) Én azért remélem, hogy az utóbbiba :)
 Sirályok veszekednek a diákoktól elcsórt kaján :)















 És akkor vissza a parkba, hogy rátaláljunk a villamos vonalára, merthogy már kezdünk fáradni.

Ilyen, ha valaki nekiáll etetni a madarakat:

 És olyan is van, aki inkább itt dolgozik, mint az irodában:
 Ez az épület már szerepelt egy korábbi bejegyzésben. Kitalálja valaki, hogy mi is volt ez? Súgok: nem templom...

 ... akármennyire is hasonlítana rá...
 A megfejtés: az RMIT egyetem első számú épülete. :) Azt nem ígérem, hogy az összes épületüket lefotózom, mert az egy nagyon hosszú séta lenne. Talán egyszer a 89. épületüket láttam...
 És ismét a "mireisgondolhatottaművész" épület a furcsa a tetővel - persze ez is az RMIT-hez tartozik...

 Ez pedig a városi nagy könyvtár. Előtte épp ebédel mindenki, élvezi a jó levegőt és a szép tájat, napsütést, annak ellenére, hogy bent ücsörögnek a belváros közepén.

 A könyvtár egy darabja :)




 A könyvtártól már tényleg hazafelé tartunk, mivel fél kettő felé jár az idő, fáradunk, s még nemhogy nem ettünk, de meg is kell csinálni a kaját.



 Ez a felirat a bankunk egyik fiókjának üvegén van kint. Hát tényleg igaz, legalábbis az a része, amit mi eddig megtapasztaltunk: köszönnek és beszélgetnek velünk számhúzás helyett, app-ot használunk a bankolásra (igaz, Androidost) és általában elégedettek vagyunk velük. Egyszer majd eljutunk a lakáskölcsönös tapasztalatig is...
 Itt is egy érdekes találkozása a régebbi és az újabb építészeti stílusoknak.
 Ez a wales-i templom megbújik a nagy épületek közt (mellette egy nagy bevásárlóközpont van). Azt olvastam, hogy nem csak templom, hanem hagyományőrzők is, de mindenkit szívesen fogadnak.

 Azt hiszem, ide nem fogok járni: holisztikus és testen kívüli oktatási központ. Árakat nem sikerült találnom, de inkább egy törzskönyvezői tanfolyamra fizetnék be...
 Ez pedig egy kép egy sütis üzlet kirakatáról. Itt több helyen is látunk "cupcake" boltot, ahol nagyon szép, de nagyon műnek kinéző sütiket árulnak. Egyszer majd kipróbáljuk, hogy milyenek is ezek.