2013. július 3., szerda

Költözés, hivatalos ügyintézés

Szombaton megtörtént a költözés. Ez úgy nézett ki, hogy reggel 8-fél kilencig összecsomagoltunk mindent, a fél nappali megtelt a csomagokkal, zacskókkal, bőröndökkel. Megjött lakótársunk, megnézett mindent, visszaadta a bond-ot, s beszélgettünk még pár órát, majd elmentünk ebédelni.
Egy körül indultunk neki az első környi holmival (mivel kettőtől lehetett elfoglalni a szállást), ez két nagy bőröndöt, egy kicsit, egy óriás bevásárlószatyrot, laptop hátizsákot és táskát és még plusz zacskókat jelentett. A Flinders kb 10 percnyi sétára volt tőlünk. Ennyi holmival fél óra alatt tettük meg az utat. Fel a vonatra, majd a vasútállomástól ismét fél órányi cipekedés. Miután kitöltöttünk minden papirt, s megkaptuk a belépőkártyákat, kidöntöttük a holmikat az ágyra, asztalra, s üres bőröndökkel visszamentünk a második körért. 2 fordulóval, kb 5 óra alatt átszállitottunk kb 100-120 kg-nyi holmit, majd ezt este 9-ig el is pakoltuk a helyére :) Sikerült pár sérülést is összeszednünk, de mára már kihevertük őket, max egy-két kék-zöld foltunk van :)
Az utcán érdekes volt, hogy többen felajánlották, hogy segitenek cipekedni, de minimum sok szerencsét kivántak :)

A lakás maga nem túl nagy, de ezt tudtuk is: háló, nappali, konyha egy légtérben plusz fürdőszoba. Használhatjuk a hely minden szolgáltatását, medence, edzőterem, szauna, ingyen buszjáratok, stb, s bármi bajunk van, csak lemegyünk a recepcióra, s legkésőbb másnap jönnek ellenőrizni, karbantartani. Képeket majd legközelebb teszek fel.

Pihenés után felfedeztük a közeli Aldit, valamint tegnap és ma hivatalos ügyintézéssel telt a nap.
Átirattuk a banknál az elérhetőségünket, s kértünk tőlük egy hivatalos igazolást a lakcimünkről, ami kelleni fog a jogositvány ügyintézéshez és kellett a könyvtári beiratkozáshoz.
Bejelentkeztünk a Medicare-hez is, ez itt az állami egészségpénztár. Ki kellett tölteni egy adatlapot, lefénymásolták az útlevelünk, s ennyi, 3 hét múlva érkeznek a kártyáink. Annak majd utána kell nézni és ki kell tapasztalni, hogy is működik, mert van ahol elfogadja doki, van ahol ki kell fizetni, s számlával visszamenni a Medicare-hez, s adott részét visszafizetik. Majd erről is irunk, ha lesz tapasztalat (biztos lesz, mert nekem a pajzsmirigyem miatt mennem kell majd dokihoz).
Ezután még elmentünk a könyvtárba is, ahol elkérték a banki papirt, útlevelet, elérhetőséget, s meg is kaptuk a könyvtári kártyánkat. Lehet kölcsönözni, helyben olvasni, internetezni, stb. Magyar szemmel nézve az az érdekes, hogy egyrészt gyorsan, sok papir aláirása nélkül mindent el lehetett intézni, másrészt a könyvtár informatikai rendszerét jó pár helyen irigyelnék. A számitógépes nyilvántartás alap, könyv katalógus neten, elő is lehet jegyezni vagy másik könyvtárból áthozatni netes belépéssel. A kikölcsönzött könyv azonositóit leolvasóval olvassák be a rendszerbe, ami annyit jelent, hogy a könyvtáros leteszi az asztalára a könyvet, a leolvasó pedig az asztal alá van beépitve. Ha visszaviszem a könyvet, csak le kell tennem a könyvet a megfelelő helyre, s a rendszer leveszi a nevemről. Visszavinni akkor is lehet, amikor a könyvtár nincs nyitva, akár éjszaka is hasonló módszerrel.

Hirtelen ennyi az újdonságokról. Majd csinálunk képeket, amikor épp nem rohanunk vagy cipekedünk.

Holnap interjúra megyek ismét egy fejvadászhoz, aki a Linkedin-en kérte el az önéletrajzom. Reménykedem, mert két cégnek már kiküldte a papirjaim, s azután hivott csak be személyes beszélgetésre.
Zsolt is picit előrébb jutott, egy fejvadász már tőle is telefonon és e-mailben bővebb adatokat kért. 
Ezek ellenére esélyes, hogy holnap a biztonság kedvéért elmegyünk a munkaerő-közvetitőhöz.