2013. július 7., vasárnap

Kisebb séta Prestonban


Szinte egész héten borult volt az idő, most végre kisütött a nap, így kimentünk sétálni, picit körülnézni.
Egyelőre úgy érezzük, hogy itt a tél azt jelenti, hogy 14-16 fok van széllel és felhőkkel. Egyszer esett az eső kb 10 percig is. Szóval ezt még vígan el lehet viselni.


Mivel bevásárlások során még nem mentünk a Preston market (piac) felé, most megnéztük, hogy is néz ki. Vagy legalábbis próbáltuk megnézni, merthogy szerdától szombatig van nyitva. Majd megyünk újra. 
Felfedeztünk pár helyet - újabb Aldit, gyógyszertárat és akciós gyógyszerlerakatot, (ha egyszer kellene) egyenruha szaküzletet, ázsiai utcát (éttermek, boltok).

Képekkel illusztrálva az útvonal:

A szállásunkról az utcára kinézve balra:


 és jobbra:
 Most balra indultunk. A merőleges utca a Plenty Road névre hallgat, ahol jó pár ház úgy néz ki szerintem, mintha egy vadnyugati jelenetből lépett volna ki. Majd egyszer lefotózom ezeket is. Talán annyi a nagy különbség, hogy az istállók helyett itt használtautó-kereskedők és autóműhelyek vannak szép számmal.

 Erről a templomról kiderült, hogy ázsiai metodista templom.


 Sétálunk tovább a market felé. A gyér forgalom oka az, hogy vasárnap kora délután van.



 Ez a városháza épülete.
 S tőle nem messze pedig a piac. Egy képre nem sikerülne befotóznom... Van a fedett piacrész, mellette nagy parkoló, s két oldalt egy Aldi és egy Woolworth, hátha valaki mégse a piacon vásárolna.

 Ez egy patika szolgáltatási listájának egy része. Itt a patikákban nem csak gyógyszertári kozmetikumokat és gyógyszereket, orvosi segédeszközöket lehet kapni. Van ahol gyerekjátékok is vannak, üdítők, itt éppen egy szépségszalon, fotó előhívási részleg, továbbá fénymásolás, laminálás és fax szolgáltatás is elérhető.


 Visszaindulva a lakásba a könyvtár előtt sétáltunk el, így néz ki:
 Ez egy pici könyvtár, de a Darebin könyvtár 4 helyen található meg, s az internetes rendszerük alapján bármelyikből bármilyen könyvet ingyen át lehet kérni, így valójában 4 könyvtárban lehet kutakodni :) Ja és a kikölcsönzött könyvet, CD-t, DVD-t bármelyik könyvtárba vissza lehet vinni, nem feltétlen csak oda, ahol kivette az ember.
 Családi házas övezetbe is betévedtünk a főútról:

 Ezt a házat is elfogadnám...
 Leányiskola. A fiúk suliját még nem találtuk meg, de esélyes, hogy valahol a környéken van az is.
 Hány autó is kell egy háztartásba? Itt az udvaron 3 parkol (de mozdulni már alig lehet), s nem tudjuk, hogy vajon a garázsban is van-e még.
 Ez az épület nem tudom, micsoda, de a tetejét érdemes megnézni - rendesen telepakolták napelemekkel.
 Itt veszünk majd egyenruhát, ha szükséges.
 Ez itt a "tram depot", kb Angyalföld kocsiszínnek felel meg, de szerintem jobban néz ki - legalábbis csak a tábla alapján tűnt fel, hogy az épület nem családi ház :)
 És hazaérkezünk - jobb oldalon a háttérben a magasabb épület a Bell City, ahol lakunk. Majd a lakásról is csinálunk képeket a takarítás után.

 Reklám helye: van újabb blogunk is, ahol konyhai próbálkozásainkat osztjuk meg. Link a kapcsolódó oldalak menüben jobb oldalon vagy receptekau.blogspot.com.