2013. július 8., hétfő

Kis lakásunk képekben

Eddig mindegyik lakhelyünket befotóztuk, most sincs ez másként, főként mivel itt minimum jövő év július végéig fogunk lakni (12 hónapnál hosszabb távra még több kedvezmény jár).
A hely ténylegesen egy szálloda, aminek vannak hosszabb távra kiadó apartmanjai is, na ilyenben lakunk mi. Mellettünk van még egy szálloda, ami diákoknak, illetve rövidebb időre is kiad apartmanokat picit olcsóbban, mint ahol mi vagyunk, de jóval kisebb alapterülettel.
Akit érdekel a "marketing" rész, a hely webcíme: http://www.rydgesresidences.com.au


És akkor a képek:

A Bell utcáról nézve a szálloda. A bal oldali fehér rész a Chill étterem, ez is a szálloda része, s van egy belső bejárat is. A képbe nem fért bele, de jobb oldalon van egy parkoló bejárat, mellette a posta, s itt lehet felszállni az ingyenes buszokra is.


Ez a földszint, itt van a recepció, a kávézó, konferenciatermek, bérelhető, alkalmi irodának használható szobák, "postaszoba" (szobakulccsal nyitható helyiség, ahol a postaládák vannak - a postaládához még plusz kulcs kell), liftek.

Ez az első emelet a liftekkel (bal oldalon) és lépcsőházzal. Négy szárny van, mi az északiban lakunk.

Északi szárny folyosója.
 
 És akkor maga az apartman. Egy légtérben minden a fürdőszoba kivételével.

 Ilyen szépen csak hetente egyszer van beágyazva, a takarítás napján, ami hétfőnként van. Ilyenkor lecserélik a huzatokat, törülközőket, kitakarítják a fürdőt, konyhai részt és felporszívóznak. A srác nagyon hatákony volt, szerintem mindezzel 15 perc alatt végzett, de minden tiszta. Annyi van, hogy mindent el kell pakolni, mert személyes tárgyakhoz nem nyúlhatnak és a bútorokat sem mozgathatják.
 És amiért nem tudok minden nap ilyen szépen beágyazni: a matrac alá behajtogatják a lepedőt és a takarót is. Maga a takaróhuzat pedig valójában két lepedő (a felső csíkos), ami közé beteszik a takarót. Ezek a rétegek elcsúsznak egymáson hét közben, ilyenkor szenvedek kicsit, hogy nagyjából visszarendezzem őket.

  Dolgozószoba részleg. Innen fogom lepakolni a gépeket, ha már ott tartok, hogy sütni szeretnék és van gyúródeszkám is :)

Ez a teljes konyha, ahol próbálkozom a főzéssel. A konyharuhák egy villanysütőt takarnak, alatta pedig egy kis mosogatógép van. A tűzhely fölött az elszívó, aminek a használata kötelező - itt is be van kötve a füstjelző.
 Konyha mellett, ággyal szemben beépített szekrény (kis széf is van benne) - fölül azok a dolgok, amiket nem használunk, mivel nem érem el.
 A beépített szekrényben van a hűtő és a mikró is.
 Nappali rész.
 Ablakból kilátás.


Fürdőszoba. Itt a kedvencem a tükör mögötti kis szekrényke, amit kb 3-4 nap után találtunk meg :)

Mosógép nincs a szobában, a pénzbedobós mosókonyhát használjuk. Szárítógép is van, így teregetni nem nagyon kell. Van itt TV, számítógép is annak, aki meg akarná várni a mosást, mi inkább fel-le liftezünk.

 Az edzőterem épp felújítás alatt van, így ideiglenesen beköltöztették egy másik helyre - viszont az öltözők és a szauna most nem üzemel ezért. Ez az ideiglenes edzőterem.



Ez pedig a hátsó bejárat, a szürke autó felett van a szobánk.



 Vannak bérelhető autók is, azt hiszem, 15 dollár/óra.
  Parkoló, saját autónak lehetne hetente kb 14 dollárért helyet venni.
 Ez az olcsóbb, kisebb szobákkal rendelkező részleg, illetve innen lehet menni a medencéhez és a barbeque helyre is.
 Medence - elvileg most is használható, de a kb 14 fokban most nincs kedvünk kipróbálni.


 A medence mellett még egy étterem és bár.


Kb ennyi, egy évre jó lesz :)

És miközben én ezt írom, Zsolt mosogatott, s elcsodálkozott, hogy itt a legolcsóbb és környezetbarát mosogatószer a leégett, olajos kaját simán kiszedte a tepsiből áztatás és hosszas mosogatás nélkül... :)