2013. június 2., vasárnap

Öböl esküvői fotózással, vásárlói reklamáció és egyebek

Az elmúlt napokban nem történt semmi, mert esett az eső és nem volt kedvünk elázni. Esernyőnk persze nincs. :)

Ma viszont kisütött a nap, így kimerészkedtünk. 
Voltunk boltban, megnéztük az öböl egy részét és most készül a vacsora. :) 
Ismét fényképes beszámoló következik :)
 
A reggel boltba menetellel kezdődött. Egyrészt kellett még venni paradicsomot a tonhal salátához, másrészt reklamálni szerettem volna.
Pénteken vettünk 2 doboz 1-1 kg-os joghurtot. Igen, itt ez a kiszerelés is létezik, s persze így olcsóbb is.
Tegnap kinyitottuk, s Zsolté teljesen rendben volt, az enyém viszont megsavanyodott. Mivel mint minden dobozon, ezen is rajta volt, hogy ha nem vagyok teljesen elégedett, vigyem vissza, plusz még a blokkot sem dobtam ki, ezért tettünk egy próbát. 
Magyar viszonylatban nem tudom, hogy mennyi időmbe és hány kérdésbe került volna, mire talán kicserélik a terméket, még nem próbáltam. Itt viszont rögtön pozitív tapasztalat lett belőle.
Bementünk a boltba, megvártam, amíg a pénztáros felszabadul, s odamentem hozzá, hogy termék reklamációról lenne szó, a pénteken vett joghurt megromlott, s még két hét lenne vissza a lejáratból. Mosolyogva elkérte a terméket, a blokkot, leolvasta a vonalkódot, kinyomtatta a visszavételi cetlit, a blokkon lehúzta a terméket, blokkot és pénzt azonnal visszaadta. Eközben pedig mondta, hogy köszöni, hogy szóltam, s örül, hogy visszaadhatják a termék árát.
Így bementem és vettem egy másik joghurtot :)

Ebédre hagymás krumpli volt tervezve, ahhoz még beszereztünk "bacon"-t is. Amit otthon bacon címszó alatt árulnak nagyobb tételben a szupermarketekben, az a kevés hússal, zsírosabb részekkel rendelkező húsféle. Itt 1 kg-os kiszerelést találtunk 5 dollárért (ez volt a legolcsóbb), s az otthoni többezer forintos sonkával versenyezhet. Ez is egy pozitív élmény :) A végén nem volt elég a főzéskor a zsírtartalma, olajat is kellett adni a kajához...

Ebéd után számítógépezés, majd elindultunk megkeresni az óceánt. Illetve csak az öblöt, mert a nyílt óceántól kb 40 km-re vagyunk. Előre kinéztük az útvonalat, s sikeresen egy másikon jutottunk el oda. Nem baj, a cél teljesítve :)
Hűvös volt már, s a szél is fújt, így is jó páran kint voltak a parton.









 A madár éppen vacsorára vadászik...


 ... a pecások is próbálják kifogni a vacsorát...

 Esélyes, hogy valami hasonló hajóval fognak majd egyszer megérkezni otthonról a dobozaink éppen ebbe az öbölbe...






 Éppen olyan partszakaszra mentünk le, ahol kutyát is lehet sétáltatni. A kutyusok rafináltak voltak, ha a gazdi bedobta a vízbe a labdát, akkor szépen megvárták a parton, amíg a hullám kihozza, s nem rohantak be érte :)

 Valaki azért csak bemerészkedett a vízbe...
 És van olyan is, aki meditálni jött ki.


 Másik turista is fotózással próbálkozik :)


 A papagájokat is megtaláltuk, itt nem a városban, hanem a parton élnek. Igazuk van, itt tényleg szebb :)


 Ez is egy érdekes közlekedési forma :)

A partra leérve Adrienn, a fotósunk jutott eszembe. Amikor portréfotózást csináltunk, s befeküdtem fehér ruhában a fűbe, mesélte, hogy sok menyasszony szeretne szép környezetben, virágok közt készült képeket, de a fehér ruhában nem mernek bemenni a fűbe.
Hát, itt találtunk egy párt, akiknek szerintünk már lezajlott az esküvőjük, s utólag fotóztak, mert ebben a ruhában már biztos nem fog senki oltár elé állni  :) Az is egy nagy élmény lehetett, amikor teljesen vizes ruhában beszálltak az autóba...












Mivel mi erre a látványra már elkezdtünk fázni, hazafele vettük az irányt. Eszünkbe jutott, hogy délelőtt megvettük a salátához a paradicsomot, de mozzarella még mindig nincs, így újra boltba mentünk útközben.
Természetesen mást is sikerült beszerezni, majd megírjuk milyen lett, ha megcsináljuk :)

Tehát készül a vacsi:
 Vettünk még Vegemite-ot is, ami élesztő kivonat sok B-vitaminnal. Majd keresek receptet a honlapon, hogy mire is lehet használni, de kenyérrel már próbáltuk, s leginkább a pecsenyekacsazsírra hasonlított az íze.
 Ilyet is vettünk: kenguru burger hús és kenguru "kolbász". Talán holnap lesz belőle ebéd.
 Ez pedig itt utolsóként persze nem étel, de érdekesség: emu olajat tartalmazó hidratáló krém. Egész jó, könnyen beszívódik és tényleg jól hidratál. A címke szerint étkezési célra tenyésztett emuk feldolgozásából származó, melléktermékként megjelenő olajat tartalmaz.

Mára talán ennyi. Holnaptól ismét lessük a telefonokat, hátha behívnak interjúra minket.

És csak még egy gondolat: távolról is gratulálok az Attraction Látványszínháznak, hogy bejutottak a brit tehetségkutató döntőjébe. Csak azt nem értem, hogy otthon miért nem lehetett elismerni őket...