2013. április 7., vasárnap

Lakásügy

Anno, még mikor nem is említettem Zitának, hogy mit is tervezek, volt egy beszélgetésem Szaszával, amiben felvázoltam, hogy költözzenek oda a lakásunkba, ha mi külföldre mennénk.
Akkor még nagyon távoli koncepciónak tűnt az egész, szerintem nem is teljesen gondoltuk komolyan, amúgy is el voltunk telve az éppen letolt hamburgertől. A felvázolt tervben még ilyesmik szerepeltek, hogy "ha majd Zita hozzám jön feleségül", vagy "ha minden jól megy nálatok is".

A fontos az volt számomra, hogy lehetőleg stabil jövő lehetőségével rendelkező ismerősöknek adjam tovább a lakást, akiknek több lábon áll a családi kassza, így esett a választás Szaszáékra - akkoriban Rádi még egyedül volt, Kornélnak meg még nem volt olyan régi a kapcsolata, hogy külső szemlélőként erre építsek. Szaszáék kapcsolatában viszont már van komoly múlt, és látható a jövő, szóval minden rájuk mutatott. Csak épp nagyon meglepődött, mikor felvetettem.
A másik mókás szitu ennek kapcsán az volt, mikor Kati megtudta majd egy évvel később, hogy volt egy ilyen beszélgetés. Emlékszem, mennyire elkerekedett a szeme és meg volt lepődve, hogy a drága párja miket szervezkedett a háta mögött :)

Nos, tegnap eljutottunk ügyvédhez, amiben ez a korai koncepció, ami engedi Szaszáékat, hogy nálunk lakjanak, míg mi távol vagyunk, végül csak megvalósult. Május 1-től hivatalosan is bejegyezhetik hozzánk magukat... elég furcsa gondolat.
Jah, és ami a szerződés slusszpoénja: benne foglaltatik valamelyik pontjában, hogy "a felek barátok", szóval már erről is van papírunk :)

Élvezzétek az új helyzetet Szasza és Kati :)