2013. március 25., hétfő

Bankszámla, dobozolás, orvosi vizsgálat


Többen jelezték, hogy régen írtunk már ide, úgyhogy most igyekszem pótolni, mi minden történt.

Zsolt írta, hogy átesett az orvosi vizsgálatokon. Még várja az angol nyelvű fordításokat, s közben én is végeztem a vizsgálatokkal.
Nálam az eredmény (azon kívül, hogy már mindenki tudja a rendelőben, hogy ki vagyok és miért vannak a vizsgálatok): 

  • vigyázzak a gerincemre, járjak tornázni, hordjak gördülőtalpú cipőt
  • egy anyajegyet leszedtek megelőzési okokból, szövettanra még várok
  • mehetek még fogdokihoz
  • újra rossz a TSH értékem, ismét gyógyszer mennyiségének állítgatása
  • és várom az angol nyelvű eredményeket...
Megtörtént a bankszámla nyitás is.
Szerdán voltunk a CSE Australia-nál, s Timi segítségével lett bankszámlánk. Igazából nem tudom, hova mit gépelt, csak azt kellett mondanunk, hogy sima vagy befektetési számlánk legyen, meg pár személyes adatot, s már kész is voltunk. Másnap reggel már csörgött Zsolt telefonja, a bank hívta ellenőrizni az adatokat, tisztázni, hogy mik is a számla elsődleges feltételei (mennyi pénzt kell kiérkezésünkig ráutalnunk, nem férünk hozzá, míg személyesen a bankba be nem megyünk, ügyintézőn át kérdezhetjük le az átutalások státuszát), s nemsokára jött az e-mail a kondíciókkal és számla adatokkal. Zsolt már csinált is egy próba utalást, reméljük, szerda táján már megjön a visszajelzés, hogy a pénz beérkezett.

Miután Anyumnál már végeztünk a kidobozolással, s Rádiéknál is helyre tettük a dobozokat, úgy éreztük, nálunk is elkel pár. Tegnap elmentünk venni néhány kis helyre összehajtogatható felsőt, én kaptam fürdőruhát, s utána még beszereztünk 6 nagy és 2 kicsi költöztető dobozt. Ennyi esélyes, hogy nem lesz elég, de majd még megyünk.
Ma bepakoltunk nem tudom, hány könyvet, CD-t, DVD-t, kitöltőnek nyári lenge ruháimból (merthogy itt már nem várjuk meg a nyarat, Ausztráliában  meg késő őszbe érkezünk). Írjuk Excel táblában, hogy melyik dobozban mi van, így lassan haladunk. Jelenleg 3 doboz van kész, 35 és 42 kg közöttiek, kb a fele könyv, CD és DVD mennyiség már elpakolva.
Nagyon fura érzés. Egyrészt ezeket a dolgokat nem látjuk pár hónapig, remélem, rendben, egyben, nem sérülten megkapjuk majd. Mivel el kell rakni,  most szeretném az összes CD-t meghallgatni, filmeket megnézni, mert aztán jó ideig nem lehet. Fura érzés összepakolni az életünk, félretenni egy részét egy időre. S most azt érzem, hogy nem akarok dobozolni, már hiányzik minden.

A deguknak ma leszeleteltem szárításra 3 banánt, kb fél évig kellene kitartania. Ők se induljanak át a szembe házba holmik nélkül... :)